HHX-elever på toppen ved Danish Entrepreneurship Award 2016

HHX-elever på toppen ved Danish Entrepreneurship Award 2016

Herningsholm Erhvervsgymnasium var stærkt repræsenteret ved årets udgave af Danmarks største iværksætterfest for innovative og kreative unge

Unify Underwear efter overrækkelsen af mikrolegatet ved Danish Entrepreneurship Award 2016

Mere end 6700 børn og unge var torsdag den 17. november mødt op med deres prototyper, plancher og salgstaler i håbet om at stikke af med en af de eftertragtede priser og legater.

Midt i mylderet stod trioen bag Unify Underwear; Simone Gustafson, Stinne Sørensen og Alberte Sørensen fra 2E på HHX Herning. Med bh, mannequin og distributionsplaner under armen dystede de mod 500 andre grupper om at score et af tre mikrolegat på 25.000 kr. Og vandt.

- Vi var otte grupper, der på forhånd var blevet udvalgt til at levere et pitch på scenen foran dommere og publikum. Mange af de andre grupper var rigtigt dygtige og gik på universitetet, så vi havde slet ikke forventet at vinde. Det var fuldstændigt surrealistisk, fortæller Simone Gustafson om det øjeblik, de blev kaldt op på scenen som vindere og dermed et af de bedste investeringsobjekter.

Med Unify Underwear vil gruppen gerne præsentere et alternativ til den traditionelle bh. 

- Vi har udviklet et nytænkende koncept for undertøj. Vi vil gerne gøre bh’en mere fleksibel ved at lave en speciel kombination af ryg og skål. Vi har samarbejdet med Femilet A/S i Ikast, som har givet os inspiration og rådgivning, siger Alberte Sørensen.

Fra skoleprojekt til virksomhed

Da forløbet med at udvikle en forretningside startede for et par måneder siden, var det kun et mindre skoleprojekt for pigerne. Men den holdning er for længst ændret.

- Nu bruger vi nærmest alle vores aftener og weekender på det. Så vi bruger meget mere tid på det, end vi havde forventet. Og vi snakker om det hele tiden. Det kan vores klassekammerater vist skrive under på, griner Alberte Sørensen.

Planen for fremtiden er Unify Underwear i fuld gang med at fastlægge.

Lige nu arbejder vi på at få designbeskyttelse på vores koncept, og vi kontakt til en producent i Kina, så vi kan få en produktion i gang. Vi vil gerne ramme de unge, så vi satser på nethandel via en webshop og på at markedsføre os gennem f.eks. Instagram og Facebook. Det har bare været rigtigt spændende og sjovt at tage det teoretiske fra vores undervisning og bruge det til noget praktisk, slutter Stinne Sørensen.

  • No products in the cart.
When using our site you agree to have read and understand our Privacy Policy and Cookie Policy.
Got it!